Κεφαλονιά

Κεφαλονιά

 

5ήμερο Προσκύνημα στην ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ


1η ημ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗ-ΠΑΤΡΑ-ΚΥΛΛΗΝΗ-ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Αναχώρηση από την Θεσσαλονίκη νωρίς το πρωί. Διέλευση από Λεπτοκαρυά, Αλαμάνα, Ιτέα, Ρίο, προσκύνημα στην Εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, και αναχώρηση για Κυλλήνη όπου θα πάρουμε το τοπικό καράβι για Κεφαλονιά. Άφιξη στον Πόρο και αναχώρηση για την Ι. Μ. Αγ. Γερασίμου.

1η διανυκτέρευση στην Ι.Μ.Αγ. Γερασίμου ή ξενοδοχείο

2η ημ. ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Αναχώρηση για το σπήλαιο Δρογαράτη με τους πολύχρωμους σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Επίσκεψη στην ιδιόρυθμη λίμνη Μελισσάνη με τους υπέροχους χρωματισμούς των νερών της. Μετά από μία όμορφη διαδρομή με θέα προς τον κόλπο Μύρτου, καταλήγουμε στο Φισκάρδο, τη βορειότερη άκρη της Κεφαλονιάς, ένα γραφικό λιμανάκι με οικισμό που διατηρεί ανέπαφο τον παραδοσιακό του χαρακτήρα. Το απόγευμα επιστροφή  στο Μοναστήρι.

2η διανυκτέρευση στην Ι.Μ.Αγ.Γερασίμου ή ξενοδοχείο

3η ημ. Ι. Μ.  ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ-ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΛΗΞΟΥΡΙ-ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

Αναχώρηση για το μοναστήρι του Αγ. Ανδρέα, όπου φυλάσσεται το δεξιό πέλμα του. Επίσκεψη στην παλιά εκκλησία του Αγίου Ανδρέα όπου θα δούμε  τοιχογραφίες  υστεροβυζαντινής εποχής. Αναχώρηση για το χωριό Μαρκόπουλου όπου στο Ναό της Παναγίας, το Δεκαπενταύγουστο εμφανίζονται ακίνδυνα φιδάκια γύρω από την εικόνα της Παναγίας. Αναχώρηση για το Ληξούρι την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κεφαλονιάς. Επιστροφή στο Αργοστολι με τοπικά καραβάκια.

3η διανυκτέρευση στην Ι.Μ.Αγ. Γερασίμου ή ξενοδοχείο

4η ημ. ΙΘΑΚΗ

Προαιρετική εκδρομή στην Ιθάκη. Αναχώρηση για να πάρουμε το πλοίο από την Αγ.Ευθυμία. Με τοπικό καραβάκι περνάμε στην Ιθάκη. Επίσκεψη στο Σταυρό. Απέχει 17 χλμ. από το Βαθύ και είναι το μεγαλύτερο χωριό της Βόρειας Ιθάκης. Επιστροφή στο Βαθύ και ελεύθερο χρόνο. Το απόγευμα  απόπλους για Κεφαλονιά. Επιστροφή στο Μοναστήρι μας.

4η διανυκτέρευση στην Ι.Μ.Αγ.Γερασίμου ή ξενοδοχείο

5η ημ. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ-ΠΟΡΟΣ-ΡΙΟ-ΛΑΜΙΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωϊνή αναχώρηση για το λιμάνι του Πόρου. Πέρνωντας το δρόμο της επιστροφής αργά το βράδυ θα φθάσουμε στην Θεσσαλονίκη.