Ρωσία

Ρωσία - Ουκρανία

8ήμερο προσκύνημα στην Μόσχα – Όπτινα - Αγ. Σεραφείμ του Σαρώρ - Αγ. Πετρούπολη


1η ημ.: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -ΜΟΣΧΑ

Πτήση από Θεσσαλονίκη μέσω Αθηνών και άφιξη στο αεροδρόμιο της Μόσχας. Επίσκεψη στην Κόκκινη Πλατεία, στον ναό της Παναγίας του Καζάν, στο ναό του Σωτήρος, στον Καθεδρικό ναό όπου βρίσκεται το λείψανου του Αγ.Αλεξίου  Μητροπολίτου Μόσχας.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

1η διανυκτέρευση στη Μόσχα

2η ημ.: ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ -ΣΕΡΓΚΙΕΦ ΠΟΣΑΝΤ

Πρωινό και αναχώρηση  για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη  μεταφορά και επίσκεψη στο Κρεμλίνο, όπου  θα ξεναγηθούμε στον καθεδρικό Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον Ι. Ν. Αρχαγγέλων, όπου είναι θαμμένοι οι Τσάροι, στα Πατριαρχικά Παλάτια, στην μεγαλύτερη καμπάνα του κόσμου, στο μεγαλύτερο κανόνι του κόσμου. Επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στη Λαύρα του αγίου Σεργίου. Επίσκεψη στη Λαύρα της Αγίας Τριάδας όπου θα προσκυνήσουμε τα λείψανα του αγίου Σεργίου του Ραντονέζ. Επιστροφή στη Μόσχα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

2η διανυκτέρευση στη Μόσχα

3η ημ.: ΜΟΣΧΑ – ΟΠΤΙΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το μοναστήρι και τις εκκλησίες της Όπτινα (Μόσχα – Όπτινα 270 χλμ  βρίσκεται στην περιοχή Καλούγκας κοντά στην πόλη Κοζελσκ).Προσκύνημα στο παρεκκλήσι των Νεομαρτύρων της Οπτινα και στην πηγή του Αγ.Παφνουτίου του Μπορόβσκ. Επιστροφή στη Μόσχα και δείπνο.

3η διανυκτέρευση στη Μόσχα

4η ημ. : ΜΟΣΧΑ – ΒΛΑΔΙΜΗΡ– ΝΤΙΒΕΓΙΕΒΟ

Πρωινό και αναχώρηση για το Βλαδιμήρ (240 χλμ). Άφιξη στο Βλαδιμήρ, ξενάγηση στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο ναό του Αγ. Δημητρίου του Θεσσαλονικέως (10ος αιώνας), στην Χρύση Πύλη της πόλεως. Συνεχίζουμε για την πόλη Μούρομ όπου προσκυνούμε  στο  μοναστήρι Σπάσο-Πρεομπραζένσκι, Άφιξη στο Ντιβέεβο.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

4η διανυκτέρευση στο Ντιβέεβο

5η ημ. : ΝΤΙΒΕΕΒΟ - ΝΙΖΝΙ ΝΟΒΓΚΟΡΟΝΤ

Αναχώρηση για το γυναικείο μοναστήρι του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ και άλλων αγίων. Προσκύνηση των λειψάνων Οσίου, της Αγ. Αλεξάνδρας- Μάρθας και Μαρίας. Στη συνέχεια επίσκεψη στις πηγές-αγιάσματα των, Παναγίας του Καζάν και Παναγίας των Ιβήρων. Μεταφορά στο Νίζνι Νόβγκοροντ (170 χλμ), επίσκεψη στο Κρεμλίνο. Δείπνο και επιβίβαση στο τρένο. Τακτοποίηση σε τετράκλινες  καμπίνες και αναχώρηση με προορισμό  την Αγία Πετρούπολη.

5η διανυκτέρευση στο τρένο

6η ημ.: ΝΙΖΝΙ ΝΟΒΓΚΟΡΟΝΤ – ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Άφιξη στην Αγ. Πετρούπολη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, πρωινό. Ξενάγηση στην πόλη, όπου θα δούμε την Λαύρα του Αγ. Αλεξάνδρου Νέφσκι, όπως επίσης και το γυναικείο μοναστήρι του Αγ. Ιωάννου της Κροστάνδης, στο παρεκκλήσι της Οσίας Ξένης  στον Καθεδρικό Ναό  του Αγ. Ισαάκ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

6η διανυκτέρευση στην Αγία Πετρούπολη

7η ημ.: ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ- ΜΟΣΧΑ

Πρωινό και επίσκεψη στο Μουσείο HERMITAGE που στεγάζεται στα χειμερινά ανάκτορα το τρίτο σε μέγεθος μουσείο στον κόσμο. Στη συνέχεια κρουαζιέρα στον ποταμό Νέβα. Eπίσκεψη στο Πέτερχωφ με δελφίνι και επιστροφή στην Αγία Πετρούπολη με λεωφορείο. Δείπνο στις 21.00, μεταφορά στο σιδηροδρομικό σταθμό και αναχώρηση στις 23.15 με το νυκτερινό τρένο για Μόσχα.

7η διανυκτέρευση στη Μόσχα

8η ημ. : ΜΟΣΧΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Αφιξη στη Μόσχα στις 06.50. Πρωινό. Ελεύθερος χρόνος μέχρι τις 11.30. Μεταφορά στο αεροδρόμιο. Πτήση από Μόσχα  για Θεσσαλονίκη μέσω Αθηνών.


ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

Διαφορά μονόκλινου:


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

*Αεροπορικό εισιτήριο Θεσ/νίκη – Μόσχα – Θεσ/νίκη (μέσω Αθηνών)

*Οι φόροι των αεροδρομίων.

*Μεταφορές με ασφαλή κλιματιζόμενα τοπικά λεωφορεία.

*Τα εισιτήρια του τρένου σε 4κλινες καμπίνες Νίζνι Νόβγκοροντ – Αγ.Πετρούπολη.

*Τα εισιτήρια του express τρένου από Αγ.Πετρούπολη - Μόσχα

*Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία.

*Πρωινό και ένα γεύμα κατά την παραμονή μας στα ξενοδοχεία.

*Ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με  Ελληνόφωνο  τοπικό ξεναγό.

*Ασφάλιση αστικής ευθύνης.

*Συνοδός του γραφείου μας.


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

*Φιλοδωρήματα, επιπλέον γεύματα κ.λ.π., οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα.

*Είσοδοι σε μουσεία.

*Βίζα Ρωσίας:  για την έκδοση της απαιτούνται:

α. Διαβατήριο νέου τύπου + μια (1) φωτογραφία

β. Το διαβατήριο σας  30 ημέρες πριν την αναχώρηση.


ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

*Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιείται κατά την κρίση του αρχηγού εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο.

*Υπάρχει ενδεχόμενο αλλαγής της ροής του προγράμματος λόγω πιθανής αλλαγής των τοπικών δρομολογίων.

 

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ