Ιταλία

Ιταλία

8ήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Καλαβρία – Σικελία – Μεγάλη Ελλάδα


1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ( 300χιλ.)

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη και άφιξη το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα. Έλεγχος, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για Ιταλία.

1η διανυκτέρευση στο πλοίο

2η ημέρα ΜΠΑΡΙ – ΤΑΡΑΝΤΑΣ – ΡΗΓΙΟ( 500χιλ.)

Άφιξη το πρωί στο Μπάρι άμεση αναχώρηση για τον Ιταλικό Νότο. Πρώτος μας σταθμός η πόλη Τάραντας με έντονο Ελληνικό στοιχείο. Θα δούμε την γραφική του παραλία, το παλιό ιστορικό κέντρο. Στη συνέχεια  προσκύνημα στον Αγ. Ηλία τον Σπηλαιώτη, στον Όσιο Φιλάρετο και στον Αγ. Φαντίνο. Συνεχίζουμε για το Ρήγιο Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο.

2η διανυκτέρευση στο Ρήγιο

3η ημέρα ΜΕΣΣΗΝΗ–ΚΕΦΑΛΟΥ-ΠΑΛΕΡΜΟ ( 300χιλ.)

Πρωινό και αναχώρηση για Μεσσήνη. Διασχίζοντας τη Βόρεια Σικελία, θα φτάσουμε στην Κεφαλού. Σύντομή επίσκεψη στην γραφική Πιάτσα Ντουόμο και στο Ναό του Ρογήρου, με τα βυζαντινά ψηφιδωτά. Αναχώρηση και άφιξη στο πολύβουο Παλέρμο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο.

3η διανυκτέρευση στο Παλέρμο

4η ημέρα ΠΑΛΕΡΜΟ ( 100χιλ.)

Ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε την πλατεία του Δημαρχείου, την εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, την Μητρόπολη, το θέατρο Μάσσιμο, το παλάτσο Ρεάλε καθώς και το μουσείο του Παλέρμο. Χρόνος ελεύθερος.  Δείπνο, διανυκτέρευση.

4η διανυκτέρευση στο Παλέρμο

5η ημέρα ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ – ΚΑΤΑΝΙΑ ( 320χιλ. )

Πρωινό και αναχώρηση για τον Ακράγαντα. Θα δούμε το Δωρικό Ναό της Ομόνοιας, το Ναό του Ολύμπου Διός, το Ναό του Ηρακλή, της Ήρας και των Διόσκουρων. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την παραλιακή Κατάνια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο.

5η διανυκτέρευση στη Κατάνια

6η ημέρα  ΚΑΤΑΝΙΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ - ΤΑΟΡΜΙΝΑ   ( 270χιλ.)

Αμέσως μετά το πρωινό αναχωρούμε για Συρακούσες, την πόλη που ιδρύθηκε το 734 π.Χ. από τους Κορίνθιους. Θα επισκεφθούμε το αρχαίο ελληνικό θέατρο Ορτυγίας όπου βρίσκονται ο αρχαίος ναός του Απόλλωνα, ο καθεδρικός ναός, η πηγή της Αρεθούσης και θα θαυμάσουμε το κάστρο του Μανιάκη. Συνεχίζουμε για την περιοχή της Ταορμίνα όπου θα προσκυνήσουμε στην Ι.Μ. Ευαγγελισμού. Επιστροφή στην Κατάνια.

6η διανυκτέρευση στη Κατάνια

7η ημέρα ΚΑΤΑΝΙΑ – ΠΡΙΝΤΕΖΙ ( 650χιλ.)

Νωρίς το πρωί αναχώρηση από Κατάνια με προορισμό το Πρίντεζι. Μετά τις απαιτούμενες στάσεις άφιξη στο λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες.

7η διανυκτέρευση στο Πλοίο

8η ημέρα ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (300 χιλ.)

Άφιξη στην Ηγουμενίτσα το πρωί  και άμεση αναχώρηση για τον τελικό προορισμό μας την Θεσσαλονίκη.


TIMH  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :

Διαφορά μονόκλινου :


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Όλες τις μετακινήσεις και περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελές  λεωφορείο του γραφείου μας.
  • Τα ναυτιλιακά εισιτήρια Ηγουμενίτσα-Μπάρι-Πρίντεζι-Ηγουμενίτσα σε τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες με τουαλέτα , τουριστικής θέσης.
  • Την (1) μια  διανυκτέρευση στο Ρήγιο, τις (2) δύο διανυκτερεύσεις στο Παλέρμο και τις (2) δύο διανυκτερεύσεις στη Κατάνια σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με  πρωινό μπουφέ και ένα γεύμα.
  • Όλες τις ξεναγήσεις με τοπικούς ξεναγούς στο Παλέρμο, Ακράγα και Συρακούσες.
  • Τους φόρους, τα τέλη των ναυτιλιακών εισιτηρίων, διόδια και Φ.Π.Α.
  • Συνοδό, αρχηγό του γραφείου μας.
  • Τα  εισιτήρια του πλοίου Ρήγιο-Μεσσήνη –Ρήγιο.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

  • Τις εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή  δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα.
  • Φιλοδωρήματα οδηγού, σερβιτόρων, αχθοφόρων κ.λ.π.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ